Skip to main content

BEWONERSCOMMISSIES AANGESLOTEN BINNEN DE HUURDERSVERENIGING NOORD-LIMBURG

De Huurdersvereniging Noord-Limburg heeft als wettelijk erkende lokale huurdersorganisatie een aantal bewonerscommissies die bij haar zijn aangesloten in de zin van de Wohv (ook wel Overlegwet genoemd).

Een bewonerscommissie zijn minimaal drie (3) leden en maximaal vijf (5) leden die naast huurder en medebewoner van een bepaald wooncomplex de belangen behartigen van alle huurders/bewoners in dat desbetreffende wooncomplex. Dit kunnen serieuze zaken zijn die betrekking hebben op de betaalbaarheid en leefbaarheid van uw woning, straat en/of wijk, maar ook het organiseren van bijvoorbeeld een gezellige buurtbarbecue kan tot de taken van een bewonerscommissie behoren. De leden van een bewonerscommissie zijn geen bestuursleden, maar leden van de bewonerscommissie. Zij zijn naast huurder van Wonen Limburg ook lid van de vereniging. Formeel zijn de bewonerscommissies aangesloten bij een lokale huurdersorganisatie, binnen de gemeentes Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas is dit de Huurdersvereniging Noord-Limburg.

De vereniging is de rechtspersoon en haar bestuursleden zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Wie onze actuele bestuursleden zijn kunt u ook op onze website terugvinden.

De bewonerscommissies aangesloten bij de Huurdersvereniging Noord-Limburg en erkend door woningcorporatie en verhuurder Wonen Limburg zijn op dit moment (jaartal 2023) als volgt.Gemeente Venray
- Bewonerscommissie Zuidsingel te Venray
- Bewonerscommissie Struikheide te Venray

Gemeente Horst aan de Maas
- Bewonerscommissie Kanakker te Swolgen 
- Bewonerscommissie ’t Valdere te Sevenum
- Bewonerscommissie Prinses Marijkestraat te Horst  


Gemeente Peel en Maas
Op dit moment zijn er nog geen actieve bewonerscommissies binnen de gemeente Peel en Maas.

Bewonerscommissie oprichten binnen de gemeentes Venray, Horst aan de Maas en/of Peel en Maas?
Bent u huurder van Wonen Limburg en woonachtig binnen de gemeentes Venray, Horst aan de Maas en/of Peel en Maas en heeft u interesse of vragen over het oprichten van een bewonerscommissie binnen uw wooncomplex? Informeer dan naar de mogelijkheden tijdens onze openingstijden en via onze contactmogelijkheden die op deze website zijn aangegeven. We zullen u ondersteunen bij het opzetten van een bewonerscommissie. We lichten graag toe wat wij voor u kunnen betekenen en wat wij van u verwachten.

Ook kan het natuurlijk zo zijn dat u helemaal geen behoefte heeft om een bewonerscommissie op te willen richten. Dit is natuurlijk geen verplichting.
U kunt ook voor één specifieke collectieve klacht namens uw medebewoners/medehuurders een volmacht krijgen of aan ons als huurdersorganisatie verstrekken om de belangen te behartigen.

Wees welkom!

Ook zijn wij te vinden via dorpsplatforms, wijkplatforms en/of dergelijke, bijvoorbeeld o.a.:

Wijkplatform Noord-West, gemeente Venray
Wijkplatform Noord-West – Venray (wijkplatformnoordwest.nl)

Wijkplatform Landweert, gemeente Venray
Wijkplatform - Landweert

Samen Doen Nobertuswijk, gemeente Horst aan de Maas
Huurdersvereniging | Norbertuswijk Horst

Wijkcomite inderiet, gemeente Horst aan de Maas
Wijkcomite inderiet - Startpagina | Facebook

Wijkvereniging Leunen Centrum, gemeente Venray
Wijkvereniging Leunen Centrum - Startpagina (facebook.com)

Dorpsraad Oostum
Dorpsraad Oostrum

Buurtplatform Oranjebuurt, Venray
Oranjebuurt – Venray | Een buurt in de wijk Centrum-Oost (oranjebuurtvenray.nl)

Bezoekers aantal

We hebben 124 gasten en geen leden online