Bewonerscommissies aangesloten binnen de Huurdersvereniging Noord-Limburg

De Huurdersvereniging Noord-Limburg heeft als wettelijke erkende lokale huurdersorganisatie een aantal bewonerscommissies die bij haar zijn aangesloten in de zin van de Wohv (ook wel Overlegwet genoemd).

Een bewonerscommissie zijn minimaal drie (3) leden en maximaal vijf (5) leden die naast huurder en medebewoner van een bepaald wooncomplex de belangen behartigen van alle huurders/bewoners in dat desbetreffende wooncomplex. Dit kunnen serieuze zaken zijn die betrekking hebben op de betaalbaarheid en leefbaarheid van uw woning, straat en/of wijk, maar ook het organiseren van bijvoorbeeld een gezellige buurtbarbecue kan tot de taken van een bewonerscommissie behoren. De leden van een bewonerscommissie zijn geen bestuursleden, maar leden van de bewonerscommissie. Zij zijn naast huurder van Wonen Limburg ook lid van de vereniging. Formeel zijn de bewonerscommissies aangesloten bij een lokale huurdersorganisatie, binnen de gemeentes Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas is dit de Huurdersvereniging Noord-Limburg.

De vereniging is de rechtspersoon en haar bestuursleden zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Wie onze actuele bestuursleden zijn kunt u ook op onze website terugvinden.

De bewonerscommissies aangesloten bij de Huurdersvereniging Noord-Limburg en erkend door woningcorporatie en verhuurder Wonen Limburg zijn op dit moment (jaartal 2020) als volgt.

Gemeente Venray

- Bewonerscommissie Eckmanshof te Blitterswijck
- Bewonerscommissie Trias te Venray
- Bewonerscommissie Zuiderpoort te Venray
- Bewonerscommissie Zuidsingel te Venray

Gemeente Horst aan de Maas

- Bewonerscommissie Kanakker te Swolgen (in oprichting)
- Bewonerscommissie ’t Valdere te Sevenum
- Bewonerscommissie Parklaan te Horst aan de Maas

Gemeente Peel en Maas

Op dit moment zijn er nog geen actieve bewonerscommissies binnen de gemeente Peel en Maas.

Bewonerscommissie oprichten binnen de gemeentes Venray, Horst aan de Maas en/of Peel en Maas?

Bent u huurder van Wonen Limburg en woonachtig binnen de gemeentes Venray, Horst aan de Maas en/of Peel en Maas en heeft u interesse of vragen over het oprichten van een bewonerscommissie binnen uw wooncomplex? Informeer dan naar de mogelijkheden tijdens onze openingstijden en via onze contactmogelijkheden die op deze website zijn aangegeven. We zullen u ondersteunen bij het opzetten van een bewonerscommissie. We lichten graag toe wat wij voor u kunnen betekenen en wat wij van u verwachten.

Wees welkom!

We hebben 124 gasten en één lid online