Registratiepunt Huurcommissie

De Huurcommissie heeft op verzoek van minister Ollongren een registratiepunt opgezet waar huurders die door de coronacrisis in de financiële problemen raakten een melding kunnen doen. Zo wil de minister meer zicht krijgen op hoe vaak verhuurders maatwerk weigeren voor huurders die in de knel zitten.

Wij willen uw vragen uw achterban op het bestaan van het registratiepunt te wijzen. Bijvoorbeeld in uw nieuwsbrief, via uw website, sociale media of andere kanalen. Hoewel de Woonbond vindt dat de minister véél meer moet doen om huurders tegemoet te komen in de crisis, roepen we huurders die nul op het rekest kregen van hun verhuurder wel op een melding te doen bij het registratiepunt.

Het gaat om een online registratiepunt. Maar huurders die geen toegang hebben tot internet kunnen hun registratie telefonisch doen via de helpdesk van de Huurcommissie:  070-375 4300. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

LET OP! De onderstaande link opent in een nieuw scherm.

Klik hier voor Registratiepunt Huurcommissie

Aan de leden

Aan de Leden van de vereniging en/of Huurders van Wonen Limburg in het verzorgingsgebied van de vereniging

Venray, 28 april 2020

Geacht lid van de Huurdersvereniging Noord-Limburg, beste heer, mevrouw,
Met deze brief informeren wij u over een aantal onderwerpen die voor u als lid van de vereniging
interessant en voor ons als vereniging van groot belang zijn.

Coronavirus
Nederland heeft net als andere landen te maken met een crisis vanwege het Coronavirus.Ondertussen zult u hierover ook van verschillende organisaties brieven over hebben ontvangen waar een ieder met de beste bedoelingen het e.e.a. over vermeld, waaronder ook van uw verhuurder, Wonen Limburg. Laten we met elkaar de getroffen overheidsmaatregelen opvolgen en elkaar ondersteunen daar waar we kunnen. Het bestuur en alle andere vrijwilligers van de Huurdersvereniging Noord-Limburg wenst u alle positieve energie en gezondheid toe in deze bizarre tijden.

Contributie 2020 Huurdersvereniging Noord-Limburg
Als lid van de Huurdersvereniging Noord-Limburg bent u van ons gewend dat er jaarlijks automatisch een contributiebedrag van EUR 6,00 van uw bankrekening wordt afgeschreven. Er bereiken ons geluiden dat huurders moeite hebben om hun huur aan verhuurder, Wonen Limburg te betalen, maar ook moeite hebben of denken te krijgen met het betalen van andere vaste lasten. Om deze reden meent het bestuur van de Huurdersvereniging Noord-Limburg een maatschappelijke als ook een financiële bijdrage te kunnen leveren door dit jaar (2020) geen contributie van EUR 6,00 bij haar leden te innen.

Oproep tot nieuwe vrijwilligers binnen de Huurdersvereniging Noord-Limburg
De Huurdersvereniging Noord-Limburg draait puur en alleen op vrijwilligers en is uiteraard ook opzoek naar frisse positief kritisch ingestelde vrijwilligers. Houdt u de verschillende media als ook onze website www.hv-nl.nl in de gaten voor aankomende vacatures binnen de vereniging. Wellicht zit er wel iets voor u tussen en kunt u zo ook een steentje bijdragen aan de volkshuisvesting?

Handvat Bewonerscommissies 2020
Aan de hand van overleg(gen) met onze Bewonerscommissies zijn wij gekomen tot een handvatwaarin we wederzijdse afspraken met elkaar hebben vastgelegd die belangrijk zijn voor bewonerscommissies die samenwerken met de  huurdersvereniging Noord-Limburg, dit noemen we het handvat Bewonerscommissies. Mocht u een Bewonerscommissie binnen uw (woon)complex willen oprichten of meer informatie wensen over een Bewonerscommissie, dan horen we dit uiteraard graag van u.

Algemene Ledenvergadering (ALv) 2020
Het plannen van de Algemene Ledenvergadering zal tot nader order worden uitgesteld vanwege de getroffen overheidsmaatregelen door de Coronacrisis. Hierdoor kan en mag de Ledenvergadering momenteel niet plaatsvinden. Op het moment dat dit wel weer mogelijk zal zijn ontvangt u vanzelfsprekend een uitnodiging in de brievenbus en hopen wij u te mogen verwelkomen tijdens de Ledenvergadering. Een kopje thee/koffie met een stukje vlaai zal dan voor u klaarstaan.

Gastspreker de heer W. Hazeu, bestuurder verhuurder Wonen Limburg
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 2019 hebben de aanwezige leden aangegeven het op prijs te stellen als de heer W. Hazeu, bestuurder van verhuurder Wonen Limburg als gastspreker tijdens een Algemene Ledenvergadering zal aansluiten. Zowel de huurdersvereniging als de heer Hazeu willen hier gehoor aan geven. Tijdens de vorige Ledenvergadering hebben we om gespreksonderwerpen gevraagd om vanuit daar een soort van top 3 aan thema’s te kunnen bespreken. Wij willen u vragen om uiterlijk 1 juni aanstaande een aantal zaken die voor u belangrijk zijn op het gebied van het huren van een woning van Wonen Limburg aan ons door te geven. Dit kunt u per e-mail aan ons doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hoe kunt u ons bereiken?
Tot slot: alhoewel het kantoor van de Huurdersvereniging Noord-Limburg vanwege de Coronacrisis voor bezoekers momenteel gesloten is zijn wij per e-mail en telefonisch bereikbaar op de dinsdagochtend en de donderdagochtend. Daarnaast zijn wij ook nog steeds actief en in gesprek met verhuurder Wonen Limburg en de andere betrokkenen, zoals de deelnemende gemeentes in ons verzorgingsgebied (Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas).

Alle positieve energie toegewenst!

Namens het bestuur van de Huurdersvereniging Noord-Limburg,

Jan Pieters, Voorzitter