Huurdersvereniging Noord-Limburg vraagt gemeenten in haar werkgebied om subsidiegelden

De Huurdersvereniging Noord-Limburg en Wonen Limburg hebben een meningsverschil over de uitvoering van de Wet op het Overleg Huurders Verhuurder. Partijen zijn in afwachting van de (schriftelijke) uitspraak van de landelijke Huurcommissie, die uiterlijk 6 juli 2022 wordt verwacht. Daartegen kan vervolgens door partijen nog beroep worden aangetekend bij de Kantonrechter binnen 8 weken ná de uitspraak van de landelijke Huurcommissie.

De kosten voor de uitvoering van de werkzaamheden (de primaire doelstelling van de vereniging is de collectieve behartiging van de belangen van de huurders van Wonen Limburg c.q. Wonen Limburg Accent en de leden van de vereniging in de gemeenten Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas) komen inmiddels in het geding. Wonen Limburg weigert sinds januari 2022 om de subsidiegelden die zij al sinds jaartal 1998 verstrekt aan de Huurdersvereniging Noord-Limburg uit te keren. De vereniging is hiervan afhankelijk naast de jaarlijkse contributiegelden die de vereniging ontvangt vanuit haar leden. Daarom heeft de Huurdersvereniging de drie gemeenten in haar werkgebied verzocht om elk 1/3 deel van de subsidiegelden aan de Huurdersvereniging Noord-Limburg te verstrekken zodat de belangen van de huurders en de leden van de vereniging ongestoord en kwalitatief kunnen blijven worden vertegenwoordigd door de vereniging zoals zij dat van de vereniging gewend waren.

Bestuur Huurdersvereniging Noord-Limburg