Kleinschalig woonzorgcomplex aan Sint-Jozefweg Venray

In februari is gestart met de verbouwing van het voormalige arbeidsbureau aan de Sint Jozefweg te Venray tot een kleinschalig woonzorgcomplex wat onderdak gaat bieden aan 27 cliënten in evenzoveel studio’s.

Deze studio’s worden voorzien van airco en eigen sanitair, 16 zijn bestemd voor ouderen met dementie en 11 stuks voor mensen met somatische klachten, waarbij voor beide de thuissituatie zoveel als mogelijk nagebootst wordt.

Rond september hopen de initiatiefnemers José Peeters en Jordi Stammen open te gaan. Zij starten onder de naam: ”Zorgkwartier Venray” als zelfstandig ondernemer, maar hun huidige werkgever Proteion gaat op de achtergrond steun verlenen.

Proteion gevestigd in Haelen met ruim 3.000 professionele medewerkers en 1.500 enthousiaste vrijwilligers heeft als strategisch partner meerdere woonzorgcentra in midden-Limburg. In noord-Limburg betreft het de “Klosterhoaf” in Arcen en “De Fabriek” in Maasbree.

Op termijn volgen nog particuliere zorgcentra in Beesel, Blerick, Velden en twee in Sevenum.

José Peeters vertelt dat er veel vraag is naar deze woonvormen want het aantal mensen met dementie en een lichamelijke beperking die 24/7 zorg nodig heeft neemt rap toe.

Er zijn vacatures voor Verzorgende IG, zorghulpen, Helpende Plus en Helpende. Er is ook een plaats voor een kok, die de bewoners elke dag voorziet van een verse maaltijd. Vanaf begin juli zullen gesprekken starten met mogelijk toekomstige bewoners en hun familieleden.